S'ajorna l'obertura de les piscines al 25 de juny

Dimarts, 21 de juny de 2022 a les 09:00

Situació de les piscines municipals

L’obertura de les piscines municipals de Folgueroles ha tingut alguns problemes que volem explicar àmpliament. A banda de la bretolada del dissabte a la nit, que va malmetre les instal·lacions amb unes accions incíviques, el mateix dilluns a primera hora, quan encara s’estava treballant per compensar les aigües, l’empresa guanyadora de la licitació que aquest any s’havia convocat avisava que s’havia quedat sense socorristes i que renunciava al contracte, deixant-nos sense marge de maniobra per poder contractar una altra empresa d’un dia per l’altre. Actualment s’està treballant per fer un contracte menor amb una nova empresa.

Contractacions

Una piscina de gestió pública com la nostra s’ha de sotmetre a un seguit de qüestions legals que moltes vegades alenteixen i dificulten la seva gestió.

La contractació dels socorristes, ja des del 2016, es feia per contracte menor (adjudicació directa) i habitualment es contractava Catsoco, una empresa de la comarca amb la qual teníem confiança i que proporcionava un bon servei. Però d’acord amb la llei de contractes del sector públic calia fer una licitació d’aquest servei, perquè sinó incorríem en una irregularitat administrativa.

Per aquest motiu es va convocar aquesta licitació pública, a la qual es va poder presentar, d’acord amb aquesta llei, qualsevol empresa, sense opció de fer cap limitació de tipus territorial. La licitació la va guanyar una empresa de Guadalajara, amb la qual es va parlar i a qui es va demanar que, de tota manera, contractés socorristes de la comarca.

Un altre dels problemes ha estat la contractació dels serveis de bar i control d’accés: fins ara els prestava personal contractat directament per l’Ajuntament, però com a conseqüència de la reforma laboral aprovada aquest any per l’Estat això no ha estat possible, i s’ha hagut de fer a través d’una empresa privada.

Accions

Entre 2020 i 2022 s’han anat fent millores a les dues piscines:

  • S’ha instal·lat el torn d’accés i s’ha informatitzat l’expedició dels carnets.
  • S’ha instal·lat noves bombes injectores per clorar l’aigua, ja que les existents resultaven insuficients pel volum dels vasos.
  • S’ha afegit dosificació de floculant i algicida.
  • La piscina petita ha passat a ser clorada com la gran, perquè la maquinària que hi havia era obsoleta.
  • S’ha condicionat el bar.
  • S’ha canviat el sílex del filtre del vas gran.
  • S’ha renovat la instal·lació de les plaques solars per a les dutxes.
  • S’han plantat nou moreres per aconseguir ombra natural.

Pressupostos

El 2021 el pressupost per l’obertura de les piscines, inversions a part, va ser de 79.000 € i els ingressos van ser de 30.000 €, amb un resultat deficitari de 49.000 €. Tot i així, les tarifes no s’han apujat en els dos últims anys.

Finalment, malgrat les dificultats, obrirem l’endemà de Sant Joan, el 25 de juny, la mateixa data que els anys anteriors.

Darrera actualització: 22.06.2022 | 14:15