Casa Museu Verdaguer

La Casa Museu Verdaguer, la llar d’infantesa del poeta Jacint Verdaguer, ens mostra elements per entendre i interpretar el llegat del poeta que va posar les bases de la llengua literària a la Catalunya moderna.

És una casa construïda cap el segle XVII i que ha estat renovada pels diferents estadants que l’han habitat. Situada al carrer Major núm. 7, mostra com era la vida d’una família de pagès de poble a l’època del poeta i ens introdueix a la biografia i l’obra de l’autor a través d’una exposició permanent amb continguts accessibles i adaptats a col·lectius amb discapacitats.

A la planta baixa, s’explica la vida i es convida els visitants a conèixer l’obra de l’autor a l’espai La butaca de llegir, amb una atenció especial al llibre L’Atlàntida.

Al primer pis, la col·lecció etnogràfica explica la vida d’una família de pagesos qualsevol, amb el parament de la cuina i l’aixovar de la cambra. Està dedicada al llibre La Pomerola, que evoca la jovenesa del poeta.

A la segona planta, l’exposició Dos creadors. Verdaguer. Perejaume explica el procés creatiu de Canigó per part de Verdaguer i de les accions artístiques de Perejaume relacionades amb la recepció contemporània de l’obra del poeta. S’hi projecta l’audiovisual Verdaguer, poeta de Catalunya.

Més enllà de l’edifici de la Casa Museu Verdaguer, Folgueroles es pot entendre com un museu obert, que s’estén pel territori i ens dóna l’oportunitat de conèixer l’entorn vital de l’autor i la dimensió simbòlica de la seva producció literària. El museu és el punt de partida de les Rutes Verdaguer que ens porten a descobrir el poble de Folgueroles, la ciutat de Vic i l’entorn Natural Guilleries Savassona.

Carrer Major, 7 - 08519 Folgueroles - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 122 157
Fax: 938 122 157
Adreça electrònica: info@verdaguer.cat
Lloc web: www.verdaguer.cat/
Horari:  
de dimarts a diumenge, de 10 a 14 h.
Dissabtes, de 17 a 19 h.
Tancat els dilluns no festius
Obert tot l’any excepte el 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.
Les visites concertades poden tenir un horari més ampli.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 25.03.2022 | 13:42