Desfibril·ladors

El municipi posa a l’abast de la població eines que poden salvar vides en situacions d’emergència

Folgueroles és un municipi cardioprotegit gràcies a que tenim 5 desfibril·ladors estratègicament repartits pel municipi i connectats al SEM (Servei d’Emergències Mèdiques)

Què és un municipi cardioprotegit?

Es considera municipi cardioprotegit aquell que, amb el conjunt dels recursos propis i aliens destinats a l’atenció de la mort sobtada, sigui possible que entre el reconeixement de la víctima, l’activació de l’1-1-2 i l’ús del Desfibril·lador (DEA) no s’abasti un temps superior als 5 minuts des de l’inici de l’aturada cardíaca.

Localització

  • C/ Major (Ajuntament)
  • C/ Ricardera
  • C/ Campet (Parc de l’Aranya)
  • Ronda de la Damunt (Magatzem Ajuntament)
  • C/ Font de la Sala (Pavelló Vell)

Els desfibril·ladors estan estratègicament repartits pel municipi per tal de facilitar l’accés a tots els folguerolencs.

Conveni amb el SEM

En data 10 de setembre de 2019 es va signar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Folgueroles i l’empresa pública Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Manteniment

Els desfibril·ladors estan gestionats per l’empresa Catwas365, que en fan el manteniment i reposició quan és necessari.

Formació

L’Ajuntament dissenyarà un pla de formació per tal d’assegurar l’accés a la formació "Curs de suport vital bàsic i desfibril·lació automàtica (SVB+DEA)" i de reciclatge.

Com actuar davant una mort sobtada?

Consisteix en unes actuacions seqüenciades, a l’abast de tota persona, que garanteixen el major percentatge de supervivència per a la víctima.

  1. Comprovar consciència. Valorar respiració. Demanar ajuda. Trucar al 1-1-2 i començar a fer les maniobres de RCP. Aconseguir un DEA precoçment.
  2. Engegar el DEA, col·locar els elèctrodes al pit de la víctima i seguir les indicacions del DEA. Continuar fent les maniobres de RCP.
  3. Aplicar una descàrrega si el DEA ho indica o, sinó, seguir fent maniobres de RC.

La formació i/o saber actuar de les persones, disposar d’un equip desfibril·lador precoçment i el factor temps esdevé primordial per salvar la vida de la víctima, abans de l’arribada de la primera unitat del Servei d’Emergències Mèdiques 1-1-2.

Darrera actualització: 20.01.2021 | 10:35