Veïns netegen l'entorn natural de Folgueroles

Dilluns, 2 de maig de 2022 a les 08:00

Recollida de 89 kg de deixalles amb menys de 2 hores

El passat diumenge 24 voluntaris veïns de Folgueroles van netejar una part de l’entorn natural del poble que pertany a l’espai natural les Guilleries-Savassona. L’acció de recollida de residus es trobava dins de la campanya mediambiental Let’s Clean Up Europe, projecte comú a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura.

Els voluntaris van fer una breu caminada de 4 quilòmetres amb l’objectiu de recollir tots els residus que es trobaven pel camí. El punt de sortida va ser la plaça Verdaguer a les 10 del matí. La ruta anava de la plaça fins a la font Trobada recorrent el barri del Passavant i un tros de camí direcció el Casol de Puigcastellet per tornar finalment altre cop a la plaça Verdaguer.

Durant la segona edició del Let’s Clean Up Europe que se celebrava aquest any a Folgueroles, gràcies al suport de la Mancomunitat La Plana i amb la col·laboració de l'Espai Natural Guilleries-Savassona, es van recollir 89 quilograms de deixalles de tot tipus: reciclatge, vidre, ferro, rebuig; i d’altres de més curiosos i preocupants: una tapa de vàter, l’estructura d’una taula de càmping o bé un tros d’uralita de gairebé 15 quilograms!

Cal recordar que estar prohibit llençar deixalles de tot tipus a la via pública o al medi natural, considerades infraccions greus segons l’ordenança reguladora de la recollida de residus municipals, però encara és més greu abandonar residus perillosos com ho és la uralita pel seu alt component contaminant del sòl.

A la plaça Verdaguer pels volts del migdia es va donar per acabada l’acció de neteja amb la pesada dels residus recollits, el repartiment gratuït de compost per als participants i una foto final amb tots els voluntaris de l’acció.

També l’Institut-Escola Mossèn Cinto en horari lectiu farà una acció de restauració d’una font del poble dins de la campanya Let’s Clean Up Europe.

Darrera actualització: 05.05.2022 | 08:16