Una iniciativa voluntària per netejar el torrent de Folgueroles retira més d’un centenar de quilos de deixalles en dues hores

Dilluns, 3 de febrer de 2020 a les 00:00

Diumenge al matí, una cinquantena de persones es van trobar per retirar els plàstics i la brossa del torrent de Folgueroles

I és que, a més dels danys materials i humans que ha deixat el temporal Glòria pel seu pas per Catalunya, també ha servit al riu per reclamar el seu espai que havia anat perdent les últimes dècades, i perquè ens adonem que cal cuidar-lo i respectar-lo. A Folgueroles, la forta torrentada provocada pel temporal ha arrossegat i ha fet més visible tota la brossa que portava anys acumulant-se al torrent.

La jornada ha sigut molt profitosa, s'ha netejat des de la Font de la Ricardera fins a l'EDAR, on s’han aconseguit treure més d'un centenar de quilos de deixalles entre taps, vidres, ampolles i peces metàl·liques. Hem de destacar la quantitat de tovalloletes que hem trobat enganxades als marges del torrent. Cal posar èmfasi que tirar les tovalloletes pel vàter provoca un greu problema mediambiental, ja que aquestes acaben, en gran part, al riu.

Tot i això, s'ha fet una gran feina i s’ha netejat una gran part del torrent. Moltes gràcies a totes les voluntàries que han vingut, i recordeu que encara queda molt per treure!

Roger Pallàs i Bruna Vila

Darrera actualització: 18.02.2020 | 09:51

Imatges