Un centenar de gloses es presenten al Primer concurs de glosa

Dijous, 7 de gener de 2021 a les 00:00

Els alumnes de l’institut escola són els organitzadors del certamen. 

Núria Casals, coordinadora del projecte, defensa el fet de rimar versos sobre una melodia determinada com una eina pedagògica.  

La convocatòria ha tingut un gran èxit s’hi ha presentat 100 corrandistes de 47 llocs tant diferents com les illes Balears, el Kurdistan i el País Basc. Cal destacar la participació d’una trentena de propostes rebudes des de Folgueroles. 

La guanyadora ha estat la Cristina Jutglar, professora d’Educació Física a l’Institut Escola Mossèn Cinto de Folgueroles. El segon premi ha estat per a Àlex Pujols, glosador i baixista de Txarango, que actualment viu a Folgueroles; i el tercer, per a la taradellenca Núria Aymerich, professora de Llengua del mateix institut. El jurat va decidir donar 10 mencions atesa la qualitat de les corrandes presentades.  

El projecte ha estat recolzat per l’alcalde de Folgueroles, Xevi Roviró, que va animar el professorat a fer aquest tipus de certamen que permet també reconèixer el talent del corrandista, fill del poble, conegut com en Carolino. De cara a l’any vinent, l’alcalde ha esperonat els organitzadors a incorporar-hi la música de flabiol i tamborí a les corrandes i així rendir homenatge al popular músic de ball, també folguerolenc, Pep Roviretes, de qui, enguany, se celebra el 25è. aniversari de la seva mort i el centenari del seu naixement.

 

 

Darrera actualització: 11.01.2021 | 14:26