Tornen les passejades guiades de l'Espai Natural

Divendres, 17 de febrer de 2023 a les 09:00

Una passejada cada quart diumenge de mes pels diferents municipis de l'Espai Natural

L’Espai Natural de les Guilleries-Savassona posa en marxa la tercera edició del programa anual de passejades guiades. Un any més, el programa ofereix deu passejades en els municipis de l’àmbit de l’Espai Natural per tal de donar-ne a conèixer el patrimoni natural i cultural. La primera serà el diumenge 26 de febrer al municipi de Sant Julià de Vilatorta. Cal inscripció prèvia.

Les passejades s’adrecen al públic general, tenen una durada d’entre dues i quatre hores i estan guiades per persones expertes coneixedores del territori. Totes les sortides es faran el quart diumenge de mes, a excepció del mes de juny i de setembre, que es farà el tercer per no coincidir amb la revetlla de Sant Joan ni amb la Matinal Viu el parc, respectivament.

El programa comença el diumenge 26 de febrer amb una passejada que s’inicia al parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta i s’enfilarà fins al castell de Sant Llorenç del Munt. Des de dalt de tot i resseguint la cinglera de Romegats, els usuaris podran observar la gran extensió de bosc als seus peus talment com si fos un mar de bosc. La passejada té una durada aproximada de 3 hores i un recorregut d'11 km. Per participar-hi és necessari fer inscripció prèvia, ja sigui al telèfon 620 762 432 o al correu electrònic reservas@aquaterraclub.es.

Història, connexió amb la natura, usos tradicionals...

El programa de passejades proposa visites guiades als municipis de Vilanova de Sau, Folgueroles, Tavèrnoles i Sant Julià de Vilatorta. Hi ha sortides centrades en els elements naturals, l’estimulació dels sentits per la connexió amb la natura, la història dels primers pobladors i les domus (cases) que s’han conservat, geologia i fòssils marins, els usos tradicionals de l’aigua o les llegendes, els éssers fantàstics i personatges coneguts de la zona.

En totes les passejades cal fer inscripció prèvia als diferents organitzadors de cada sortida. Les places són limitades i les reserves es fan segons l’ordre d’inscripció fins 24 hores abans de l’activitat. El preu de la sortida és de 3 euros per als adults; 2 euros per als menors d'entre 6 i 16 anys i els majors de 65; i gratuït per als menors de 6 anys. És recomanable dur calçat i roba còmodes i aigua.

Properament, hi haurà el programa disponible. La informació també es pot consultar a l'Agenda dels parcs de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i a les diverses xarxes socials de l'Espai Natural i la Xarxa de Parcs Naturals.

 

Darrera actualització: 17.02.2023 | 12:56