Torna la Festa Verdaguer

Dilluns, 16 de maig de 2022 a les 09:00

Crònica del primer cap de setmana de la Festa Verdaguer

Amb el poema “Se’n cansaran” com emblema, els actes del primer cap de setmana de la Festa Verdaguer s'han desenvolupat amb la normalitat d’abans de la pandèmia i el temps ens hi ha acompanyat.

La Festa es va estrenar divendres passat amb l’acte Enfiladors fadrins, la I Mostra de glosa d’alumnes, a l’Institut Escola Mossèn Cinto a la tarda i amb la presentació del projecte Canigó 1883 a la Casa Museu Verdaguer al vespre.

Durant el primer cap de setmana han tingut lloc els actes més populars de la festa. El dissabte amb la Festa de l’Arbre de Maig que va reunir molta gent de totes les edats per anar a buscar l’arbre a la font Trobada i portar-lo en braços fins a la plaça. Com a novetat, aquest any els gegants de Folgueroles també van acompanyar l’arbre. Un cop a  plaça van ser moltes les dificultats amb què es van trobar els voluntaris per aixecar i plantar l’arbre però passades les 8 del vespre un aplaudiment de tots els assistents celebrava que s’havia aconseguit. Es va oferir berenar amb un panet i xocolata per a la mainada. El concert El Joglar de l’Arnau Tordera a l’església parroquial va començar amb retard per esperar que l’arbre fos a lloc.  

El diumenge va començar amb el XVIII Mercat del Llibre vell de poesia a la plaça Verdaguer i amb el tapís floral al Pedró. Sortint de missa es van ballar els ballets tradicionals: el ball dels nyetos, el de bastons, el de cintes, el ballet de Folgueroles i la turinesa al centre de la plaça davant de molta gent de públic. A continuació va tenir lloc el parlament d’homenatge a Verdaguer a càrrec de l’escriptor i divulgador lingüístic Enric Gomà. Gomà va fer un discurs “esperançador” per a la llengua catalana. I seguidament es va fer un vermut als jardins de Can Dachs per a tots els assistents.

Com a acte final, diumenge a la tarda es va celebrar la I Mostra de glosa de Folgueroles als jardins de Can Dachs amb Cor de Carxofa i també es van lliurar els premis del concurs de corrandes que havia organitzat l’Institut Escola amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Fundació Jacint Verdaguer.

Darrera actualització: 18.05.2022 | 11:21