S’implanta la recollida amb cubells amb xip a Folgueroles

Dimarts, 17 de novembre de 2020 a les 00:00

Com ja sabeu, des del 2002 a Folgueroles està implantat el sistema de recollida de residus porta a porta.

Des d’aleshores, l’índex de recollida selectiva ha augmentat notablement i en aquests moments és del 85,4% (2019), essent un dels índexs més alts de Catalunya. 

L’Ajuntament de Folgueroles i la Mancomunitat La Plana han posat en marxa un nou sistema de recollida de residus porta a porta amb cubells amb xip que ha de servir per seguir millorant.

Amb caràcter previ a la posada en marxa del nou servei, la Mancomunitat La Plana va organitzar diverses jornades de repartiment dels nous cubells durant el mes d’octubre per explicar el funcionament del sistema. Durant aquestes trobades es va repartir el kit de material necessari per fer correctament el porta a porta: un cubell marró de 25 litres per a la fracció orgànica i d’un cubell beix de 40 litres per a les fraccions de materials reciclables (envasos lleugers, paper i cartró) i de resta.

Com funciona el nou sistema?

Tots els cubells porten incorporats un xip electrònic que permetrà identificar, per a cada habitatge, els residus que es treuen al carrer. La lectura dels xips es farà per mitjà d’un lector incorporat en els camions de la recollida i uns braçalets que porta el personal de la Mancomunitat La Plana, que és l’ens encarregat de prestar el servei.

Aquest sistema permetrà disposar de tota la informació de recollida en temps real i donar resposta a les incidències amb més rapidesa, així com incorporar mesures per anar optimitzant el sistema sobre la marxa.

Aquesta és la base tecnològica necessària per poder donar compliment a les exigències legislatives en matèria de residus i poder implementar en un futur el pagament per generació o participació.

Si algun veí o veïna no va poder assistir a les jornades de repartiment i encara no disposa de la informació i els cubells, ha de trucar a la Mancomunitat La Plana al telèfon 938 124 167 ext. 5.  

Àrea de Medi Ambient - Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 23.11.2020 | 10:38