Setmana Internacional del Compost

Dilluns, 2 de maig de 2022 a les 07:00

Repartiment gratuït de compost als veïns de Folgueroles

Coincidint amb la Setmana Internacional del Compost, que comença avui dia 2 de maig, l’Ajuntament de Folgueroles i la Mancomunitat La Plana posen a disposició de la ciutadania el compost provinent de la fracció orgànica dels residus del municipi.

Aquest compost prové de la matèria orgànica que es recull a Folgueroles tres cops per setmana mitjançant el porta a porta que, després d'un procés natural, sense l'aplicació de productes químics es converteix en un adob de gran qualitat (classe A).

La Mancomunitat La Plana disposa d'una planta de compostatge en la qual microorganismes (bacteris, fongs i actinomicets) i altres animals detritívors (cucs i paneroles), de forma natural i amb ajuda de l’oxigen, transformen les restes orgàniques en compost.

Aquest procés és un molt bon exemple de sostenibilitat i d'economia circular, que de la matèria orgànica generada a Folgueroles, un 30% es converteix en un recurs (compost) que es pot tornar a utilitzar com a fertilitzant pel sòl i per tornar a cultivar horts i jardins.

Això seria del tot impossible sense la implicació de la ciutadania en la recollida selectiva, perquè és indispensable una matèria orgànica sense impureses (plàstics, aluminis, vidres…) per poder fer el compostatge i obtenir un compost de tanta qualitat.

Cal recordar que el compost és un adob natural que aporta matèria orgànica i nutrients al sòl, ideal pels microorganismes i les plantes, però que no es pot aplicar en grans quantitats per evitar desequilibrar la terra.

Es podrà recollir compost el diumenge dia 1 de maig aprofitant l’activitat del Let’s Clean Up Europe i el dimarts 3 i el dimecres 4 a la plaça Verdaguer.

Darrera actualització: 04.05.2022 | 10:38

Imatges