Presentades 37 propostes en els pressupostos participatius

Dimecres, 20 d'octubre de 2021 a les 10:00

Folgueroles destina 10.000 euros en la primera edició dels pressupostos

La ciutadania de Folgueroles ha tancat aquesta primera gran fase del procés de participació dels pressupostos participatius assolint la xifra de presentació de fins a 37 propostes de projectes. Aquestes propostes s’emmarquen en diferents àmbits temàtics com ara la via pública i infraestructures i recursos diversos, àmbits que acumulen la major part de l’interès de la ciutadania. També s’han presentat propostes, per exemple, en relació als equipaments públics de Folgueroles.

Aquest primer exercici de participació ciutadana ha servit per fer una primera detecció de necessitats que il·lustra les demandes i neguits de la ciutadania, i a l’hora permet verificar la motivació participativa d’aquesta i dels seus diferents col·lectius com ara els joves, la gent gran, etc.

Acabada la fase de generació de propostes, ara s’obre un període en que els tècnics municipals valoraran cadascuna d’elles, validaran si s’ajusten als criteris del procés i en faran la corresponent valoració econòmica. Aquest procés, que s’allargarà del 14 d’octubre al 15 de novembre comptarà amb la comunicació, si cal constant i personalitzada, amb cadascun dels proposants i per acabar d’acotar i acordar la descripció dels diferents projectes.

Dels projectes sortints, validats, valorats econòmicament i acordats amb cadascun dels proposants, en sortirà un llistat que serà primerament sotmès a priorització per part de la ciutadania en un taller que se celebrarà el proper 17 de novembre al Centre Cultural. I, finalment, els projectes finalistes que seleccioni la ciutadania seran votats del 30 de novembre al 21 de desembre.

L’Ajuntament vol agrair públicament l’interès i la participació de tothom que ha destinat el seu temps a la redacció de propostes de millora del municipi i encoratja a tota la ciutadania a seguir vinculada al procés participatiu de cara a la selecció i votació de les diferents propostes.

Darrera actualització: 21.10.2021 | 08:34