Presentació del Pla de planificació i gestió turística

Dimarts, 1 de març de 2022 a les 20:00

Aquesta tarda s’ha presentat el Pla de planificació i gestió turística de Folgueroles que ha elaborat la Diputació de Barcelona a petició de l’Ajuntament.

L’objectiu d’aquest Pla era fer un anàlisi de l’estat actual del sector turístic a Folgueroles i a partir d’aquest fer una proposta d’accions per millorar-lo.

L’estudi, fet a partir d’observacions dels elements patrimonials, arquitectònics i naturals de Folgueroles, i amb entrevistes amb els agents turístics i responsables municipals, ha evidenciat el gran potencial que té Folgueroles amb la figura de Verdaguer, el patrimoni construït de pedra, l’espai natural i la gastronomia, però no se'n treu prou profit. Tot i el gran potencial de Folgueroles, el poble té febleses com la pèrdua de vida com a poble, la dificultat de mobilitat i sobretot la manca d'oferta comercial, d'oci i allotjament. 

De les conclusions de l’estudi n’han sorgit quatre grans estratègies a seguir: liderar a nivell nacional l’entorn de Verdaguer, apostar per l’ecoturisme espiritual i literari, impulsar l’oferta turística i millorar la qualitat de vida dels veïns. I d’aquestes estratègies, es proposen 36 accions, que en resum han de servir per desenvolupar nous productes turístics, comunicar aquests productes aprofitant les noves tecnologies i definir la gestió turística que es vol dur a terme.

El Pla, que se sotmetrà a votació en el Ple de la setmana vinent, donarà opció a l’Ajuntament a demanar subvencions per aconseguir més recursos tècnics per continuar millorant en termes turístics com el foment de la sostenibilitat turística.

La presentació va anar a càrrec de la regidora de Turisme, Carme Torrents, i del tècnic responsable d'elaborar l'estudi, Rafael de Villasante, per demanda de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 02.03.2022 | 16:10