Poesia, música, malabars i dansa la darrera acció artística de Can Dachs

Diumenge, 2 d'agost de 2020 a les 00:00

Oferir espectacles de qualitat,  concebuts i interpretats per creadors de proximitat ha estat la clau de l’èxit de MesArtFolgueroles.

Aquest és el balanç de la gran expectació que han generat les cinc accions artístiques realitzades els vespres del mes de juliol a Can Dachs. Els jardins han estat un espai immillorable per poder mantenir les condicions de seguretat establertes pel Procicat i passar una estona a la fresca gaudint d’un acte cultural. Cada una de les sessions del cicle han estat molt diferents i han permès que públic divers pogués gaudir d’espectacles concebuts durant la pandèmia. En total hi ha passat unes 1300 persones.

El darrer espectacle va consistir en el treball artístic de la poeta Maria Isern, del músic i glosador Àlex Pujols i del treball de malabars i dansa de Nora Entrena.

El resultat va ser d’una gran bellesa plàstica, musical i literària.

L’escenografia era un trapezi amb diversos elements com un anella i peces que completaven una escenografia de torratxes i espelmes blanques elements amb els quals la Nora treballava. També a l’escenari es produïa una mena de duel entre l’Àlex a la guitarra que combinava el cant, la guitarra elèctrica i l’acústica mentre ens oferia peces seves compostes expressament per a l’espectacle i d’altres de Roger Mas, Pascal Comelade i l’orquestra Fireluche que li donaven un caràcter juganer. Vam poder gaudir també de la sensibilitat i de la bona rapsòdia de la Maria Isern que ens va oferir textos seus inèdits -a veure si aviat poden veure la llum- i d’altres autors locals com Jacint Verdaguer i Anna Dodas. Combinats amb textos de poetes propers i d’altres de no tant com Enric Casasses, Carles Dachs, Guim Valls, Ferran Palau i Marguerite Duras.

Molta gent del públic demanava si això es podria repetir el juliol vinent, la resposta de la organització era molt clara: hem pogut gaudir de la generositat i del treball d’aquest artistes gràcies a la seva generositat; però també gràcies al confinament que va permetre que dediquessin les seves hores a crear pel poble, el seu poble!

Darrera actualització: 02.08.2020 | 08:09