Maria Tió i Ferran Bardolet commouen els assistents al concert de Sant Esteve

Dissabte, 26 de desembre de 2020 a les 00:00

El concert es pot visionar en línia fins el dia 7 de gener

El concert ViArtgem ha consistit en un recorregut per la història de la música i la literatura, amb peces de grans compositors de renom interpretats per Maria Tió, violí, i Ferran Bardolet, violoncel. Santi Orra ha estat el responsable del fil narratiu que ens ha portat per les principals ciutats de cultura europees, bressol de poetes i compositors, com Schiller, Goethe, Mozart, Tchaikovsky, Beethoven, Camille Saint-Säens i Verdaguer, entre altres.

Des de l’Ajuntament de Folgueroles s’ha volgut donar a conèixer i posar en valor el virtuosisme de la violinista folguerolenca Maria Tió, membre de la Salzburg Chamber Solists, la Philharmonie Salzburg com a concertino i també a la Mozarteum Orchester de Salzburg. Com a solista, ha estat seleccionada en nombrosos festivals i classes magistrals internacionals com la Masterclass del violinista Maxim Vengerov a Salzburg, el festival de l'Accademia Perosi de Biella (Itàlia), el cicle de concerts “Jovenes intérpretes” de la Fundació Juan March de Madrid i el Festival Internacional Manuel de Falla de Granada, entre d’altres. Des del 2018 està becada per la Yehudi Menuhin Foundation gràcies a la qual fa concerts per tot Àustria i Baviera.

El violoncel·lista Ferran Bardolet, de Sant Vicenç de Torelló, ha demostrat la seva capacitat de transmetre emoció quan ha interpretat el Cant dels Ocells amb l’església a la penombra, només il·luminada per espelmes. Aquest intèrpret ha treballat amb professors de renom mundial que han contribuït a la seva formació com a músic i com a persona: Gary Hoffmann, Janos Starker, Lluís Claret, Daniel Geringas, Frans Helmerson, Philippe Muller, Asier Polo, Peter Thiemann i Arnau Tomás. Actualment és el primer violoncel de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae i de l'Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels. Regularment és convidat a les orquestres del país.

Seguint la normativa dictada pel Procicat, l’església parroquial ha pogut acollir només seixanta persones i gràcies a integrants del grup de Teatre l’Atlàntida i de la Comissió de Festes han desplegat un equip tècnic que ha permès seguir el concert en streaming i es podrà veure al canal dels pastorets de Folgueroles per YouTube fins el dia 7 de gener de 2021.

Darrera actualització: 02.01.2021 | 09:57