L'exposició fotogràfica "La saviesa de ser dona" s'inaugura a Folgueroles

Dimecres, 20 d'octubre de 2021 a les 00:00

L'exposició dona veu a 13 dones majors de 60 anys 

El passat dimarts 19 d’octubre es va celebrar la inauguració de l’exposició fotogràfica “La saviesa de ser dona”, a la Sala de plens de l’Ajuntament de Folgueroles, amb una trentena de persones assistents. Aquest projecte, elaborat al llarg del 2020 pel Programa de dinamització de gent gran i de manera transversal amb el Programa d’Igualtat de la Mancomunitat La Plana, recull 13 històries de vida de dones grans dels municipis que pertanyen a l’ens supramunicipal.

A l’acte hi va assistir la dona protagonista de Folgueroles, la senyora Maria Prat Pujol, acompanyada de familiars, amistats, persones del poble que van mostrar interès per l’exposició i regidors/es del consistori.

L’esdeveniment va comptar amb les paraules d’obertura de la regidora de Benestar de l’Ajuntament, Imma Serra, que va posar en valor la importància d’acollir iniciatives d’aquest tipus que donin visibilitat a un col·lectiu que, durant anys, ha estat força invisibilitat: les dones grans. Va destacar i reconèixer el seu valor en les lluites aconseguides a nivell de drets laborals i socials, i la necessitat de prendre-hi el relleu. Tanmateix, va compartir l’aposta que des del consistori s’ha fet per poder apropar projectes d’aquest tipus a la comunitat educativa, explicant que al llarg d’aquestes dues setmanes en que l’exposició estarà a l’espai, alumnes de Cicle Superior i d’ESO de l’Institut Escola Mossèn Cinto visitaran l’exposició amb l’acompanyament de la tècnica de dinamització de gent gran del municipi. 

Tot seguit, la tècnica del Programa de Gent Gran va explicar com es va idear i realitzar el procés de l’exposició, agraint a les dones dels 13 municipis de la Mancomunitat el seu testimoni desinteressat que va permetre fer realitat aquest projecte. La senyora Maria també va compartir amb totes les persones assistents el seu testimoni en la participació en el projecte.

L’acte va concloure amb unes paraules de l’alcalde, Xevi Roviró, destacant la importància d’aquest projecte pel seu valor en la memòria col·lectiva.

Amb l’exposició “La saviesa de ser dona” es pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de la trajectòria vital i biografia personal de les dones majors de 60 anys, donant valor a les històries de vida d’aquest col·lectiu que sovint ha estat invisibilitat. La seva història, compartida a través dels seus relats i la fotografia d’Ariana Kozakowska, són el millor canal per poder conèixer també la seva saviesa, la saviesa de ser dona! 

Aquest projecte estarà exposat des del 19 fins al 31 d’octubre a la Sala de plens de l’ajuntament de Folgueroles, i es preveu que continuï voltant pels diferents municipis al llarg de l’any perquè tota la ciutadania la pugui gaudir.

Darrera actualització: 21.10.2021 | 08:53

Imatges