Les tovalloletes són un problema

Dilluns, 10 de maig de 2021 a les 10:00

L’acció Netegem el Torrent recull 400 quilos de tovalloletes

Aquest diumenge Folgueroles va sumar-se per primera vegada a la campanya Let’s Clean Up Europe amb l’acció de neteja del Torrent de Folgueroles coorganitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, la Mancomunitat La Plana, la Cuca Fera i l’Esplai El Creixent.

L’acció es va portar a terme per 27 persones voluntàries que durant una hora i mitja van recollir fins a 550 quilos de residus, dels quals 400 eren tovalloletes humides d’un sol ús.

Davant aquesta quantitat exorbitant de tovalloletes trobades, des de l’Ajuntament es vol fer una crida a conscienciar la població de la generalització de l’ús d’aquest producte i de la mala gestió que es fa moltes vegades després d’utilitzar-lo. Les tovalloletes no s’han de llençar al vàter, sinó que s’han de llençar a la fracció del rebuig, com els altres productes d’higiene: compreses, tampons, els bastonets de les orelles, etc.  

La campanya Let’s Clean Up és comuna a tota Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, rius, etc. A tot Catalunya es van organitzar al voltant de 500 activitats durant el cap de setmana. 

Darrera actualització: 11.05.2021 | 22:17