L’ajuntament de Folgueroles s’acomiada havent rebut 4 milions d’euros en subvencions però lamenta no haver pogut començar la reforma de la planta baixa de l’ajuntament destinada al jovent

Divendres, 16 de juny de 2023 a les 00:00

El consistori de Folgueroles fa balanç del seu mandat en el darrer ple celebrat el dimecres 14 de juny

En acabar el darrer ple municipal l’alcalde i els regidors de l’ajuntament van donar compte de la seva acció de govern i el públic assistent, que omplia la sala de plens, va poder conèixer quins han estat les reptes que s’han hagut de superar durant la legislatura i quines són les principals aportacions que s’han fet al poble.

Una legislatura que es caracteritza per haver fet una aposta ferma per la transferència energètica, en l’àmbit de Benestar i Família s’ha treballat per als col·lectius més vulnerables i s’ha atès amb eficiència la pandèmia, en l’àmbit d’esports s’ha construït el pavelló Les Alzines i s’han fet grans millores a la piscina. En l’àrea de cultura s’ha agençat el Centre cultural amb una Biblioteca, un espai de Coworking i una sala d’actes perfectament equipada. La regidoria d’educació va ressaltar l’obertura de l’Institut Escola i el cofinançament de l’escola de Música Anna Dodas amb l’ajuntament de Tavèrnoles. El regidor de serveis va destacar la renovació de la flota de vehicles de l’ajuntament i la creació de la figura del cap de Brigada.

L’alcalde va cloure l’acte recordant que el seu consistori havia estat escollit per un 51% i que havia governat per tot el poble de Folgueroles i va advertir a l’equip entrant que entra amb un recolzament d’un 30%.

Roviró va destacar que durant la seva legislatura s’ha aprovat el POUM que atura la triplicació del creixement del poble. Va reafirmar-se en els canvis de mobilitat de poble ja que eren absolutament necessaris ja que el parc de vehicles s’havia duplicat en pocs anys mentre que els carrers eren els mateixos. Com a obres del mandat va destacar la retirada d’amiant de la teulada de la Pista  que si bé no és una acció molt vistosa sí que estava plenament d’acord amb la vocació mediambiental del mandat.

L’alcalde sortint va lamentar no haver pogut iniciar la reforma dels baixos de l’Ajuntament per problemes burocràtics. Un projecte pel qual s’ha rebut una subvenció del PUOSC de la Generalitat i per al qual ja s’han ingressat 160.000 € a les arques de l’Ajuntament. Era una obra que ens feia il·lusió, deia Roviró, perquè dona un gran protagonisme al jovent posant el Punt Jove a la planta baixa, millora el Punt d’Informació que preveu una remodelació per part de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, es crea un centre d’emergències a la mateixa planta i renova de l’accés de les persones a l’ajuntament amb un cancell i un espai de recepció amb accés fàcil als lavabos.

Els set regidors sortints es van acomiadar amb la satisfacció d’haver molta feina i haver complert el 91% dels objectius que s’havien fixat. Una acció de govern que es pot seguir a través del web municipal.

Darrera actualització: 16.06.2023 | 17:40