La destresa de les mans de dos folguerolencs

Dilluns, 18 d'octubre de 2021 a les 09:00

El divendres 15 una cinquantena de persones van poder gaudir de la presentació dels vídeos documentals destinats a donar a conèixer el treball artesanal de dos folguerolencs: Jaume Bruguera i Joan Farré.

Mans destres. Una etnografia del gest és una producció del Museu del Ter a partir d’una idea original de l’antropòleg Jacint Torrents, reconegut especialista en el patrimoni etnològic material i immaterial del món rural osonenc, sobre el que ha realitzat i publicat diversos treballs de recerca i documentació. La filmació i muntatge del documental ha anat a càrrec del realitzador Jordi CrusatsForma part del programa "Etnologia en xarxa" de l'Observatori del patrimoni etnològic i immaterial de Catalunya de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya.

Els dos primers capítols de la sèrie es van dedicar a dos folguerolencs i per aquest motiu es van voler presentar a Folgueroles.

Jaume Bruguera bosquerol és el primer documental del projecte explica com fabrica escombres a partir de materials vegetals i el segon està dedicat a Joan Farré, mestre cisteller, mostra l’art de fer cistells. Els vídeos es poden visualitzar al canal de youtube del Museu del Ter.

L’acte es va portar a terme a la sala remodelada del segon pis del Centre Cultural on es va poder valorar les millores acústiques de l’equipament.

Darrera actualització: 21.10.2021 | 09:00

Imatges