Interès pel Pla de mobilitat

Dimarts, 8 de juny de 2021 a les 07:00

Molta participació, presencial i telemàtica, durant l'acte de presentació 

El dimarts passat dia 1 de juny al vespre es va presentar el Pla de mobilitat de Folgueroles a càrrec de l’alcalde de Folgueroles, Xevi Roviró, i en representació de l’empresa Urbaning, Oriol Martori, en un acte presencial al Centre Cultural que alhora es podia seguir en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament. Més d’una seixantena de persones, presencialment, i més d’un centenar que es van connectar al Youtube van voler conèixer i participar en el projecte de mobilitat.

El Pla de mobilitat és un projecte que impulsa l’Ajuntament de Folgueroles després de percebre les necessitats i les preocupacions dels veïns sobre la convivència dels vehicles motoritzats i les persones en els diferents espais públics municipals.

El projecte, a càrrec de l’estudi d’urbanisme Urbaning, va començar amb una enquesta a la ciutadania que preguntava sobre els hàbits de mobilitat i les preferències sobre l’ús dels espais públics i, a continuació, va redactar unes propostes amb l’objectiu de canviar la manera de desplaçar-nos cap a un model més sostenible i donant prioritat als vianants.

Algunes propostes concretes són limitar la circulació en un sol sentit en carrers com el Bellmunt o les Guilleries, intentar que els cotxes que pugin per l’avinguda Atlàntida baixin pel carrer Dr. Josep M. Madrenes i així descongestionar la Rambla, també evitar que s’aparqui al cantó dret de l’Atlàntida pintant una doble línia groga, eixamplar voreres de molts carrers que ara són impracticables per circular amb cotxets i cadires de rodes, etc. La plaça continuarà tenint un ús social, però “els elements de dissuasió actuals desapareixeran a mesura que hi hagi consciència d’espai socialitzat i se substituiran per altres elements que ajudin a la socialització, com bancs per seure”, va afirmar Martori.

El Pla es durà a terme per fases durant anys, però amb l’expectativa que sigui un projecte “de per vida", que vagi més enllà d'aquesta legislatura, va explicar l’alcalde. Roviró va continuar explicant que “les mesures preses són per conscienciar la gent de l’ús del cotxe” comprometent-se a fer pedagogia des de l’Ajuntament. Des del Consistori es descarta contractar vigilància municipal i només en el cas que continuï l’incivisme reiterat es contactarà amb els Mossos d’Esquadra.

Darrera actualització: 09.06.2021 | 14:34