Folgueroles torna a tenir biblioteca

Dimecres, 3 de novembre de 2021 a les 12:00

El nou equipament es complementarà amb la visita del bibliobús

Folgueroles està d'enhorabona; aquest dimarta dia 2 de novembre va obrir la biblioteca, o sala de lectura com se l'ha d'anomenar oficialment, ja que el poble no supera els 5.000 habitants. 

Fer realitat aquest nou equipament cultural era una demanda de l’actual equip de govern des que va entrar a l’Ajuntament. Una de les raons per les quals es reivindicava la biblioteca és que ja n’hi havia hagut una a Folgueroles, la Biblioteca Verdaguer, a partir de l’any 1945 que funcionava com a filial de la biblioteca de Vic. I encara abans, el 1936, hi va haver la intenció de crear una biblioteca dedicada a Verdaguer ubicada a la Casa Museu del poeta, però que en esclatar la guerra civil no es va fer realitat, ni la biblioteca ni el museu.

Malgrat aquests pretextos, a l’equip de govern els ha costat suor i llàgrimes tirar endavant el projecte actual. Tant la Generalitat de Catalunya com la Diputació de Barcelona van respondre un “no rotund” a l’inici de la demanda de l’Ajuntament, com va explicar Carme Torrents, regidora de cultura durant la inauguració del nou equipament el passat divendres. A força de perseverança i temps, Folgueroles va obtenir llum verda per tenir una sala de lectura amb el suport del bibliobús Tagamanent que continuarà venint cada divendres amb la voluntat de complementar-se i amb la biblioteca Joan Triadú de Vic com a biblioteca de referència.

La biblioteca ocupa els baixos del Centre Cultural, de manera que amb la seva posada en funcionament també es recupera un espai que feia anys que s’utilitzava només de forma esporàdica com a sala d'actes i alhora es vol rendibilitzar per a nous usos.

La Sala de Lectura Verdaguer obrirà de dilluns a divendres de 2/4 de 4 a 2/4 de 8 de la tarda. Els folguerolencs i les folguerolenques de totes les edats hi trobaran llibres d’interès, espai de lectura i per l’estudi, com també un espai dedicat als infants que properament s’hi programaran conta contes i altres activitats dirigides. El nou equipament també es vol posar a disposició fora dels seus horaris habituals per a la llar d’infants el Patufet, per a l’Institut Escola Mossèn Cinto, per als visitants de la Casa Museu Verdaguer i per a tothom que vulgui gaudir.

L'adequació de la planta baixa del Centre Cultural com a sala de lectura ha estat gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona. També la Diputació va finançar la reforma del segon pis, ara Sala Mirador, com a sala d'actes. En aquesta última sala es va fer la inauguració de la Sala de Lectura el passat divendres 29 d'octubre davant d'una vuitantena de persones, amb veïns de Folgueroles, les entitats culturals locals,  representants dels serveis bibliotecaris de la Diputació de Barcelona i personal de la biblioteca Joan Triadú de Vic. Després dels parlaments de les autoritats, l'acte d'inauguració es va acabar amb un petit recital poeticomusical a càrrec d'Anna Maluquer i Marc Egea.

Darrera actualització: 05.11.2021 | 11:41