Folgueroles homenatjarà Verdaguer amb versos i flors el dia del seu 175è. aniversari

Dilluns, 11 de maig de 2020 a les 00:05

Sota el lema ‘Cobriu-me de flors’ es realitzarà una ofrena i acció floral per cobrir i engalanar el monument del Pedró de Folgueroles.

La Fundació Jacint Verdaguer anuncia una única acció simbòlica i commemorativa pel dia dels 175 anys del naixement de Verdaguer. Respectant les restriccions que imposa la crisi sanitària del coronavirus, l’acte permetrà homenatjar la figura del poeta romàntic i celebrar-ne l’efemèride el diumenge 17 de maig. 

L’acte vol mantenir la tradició dels veïns i veïnes de Folgueroles de dipositar rams de flors al Pedró el dia de la Festa Verdaguer. Es tracta d’una ofrena i acció amb flors naturals sota el lema ‘Cobriu-me de flors’ en referència a un vers del poema “Fulcite me floribus” del llibre de poemes Idil·lis i cants místics (1879) de Verdaguer. En aquesta ocasió, com a acte únic d’homenatge, els organitzadors –Fundació Jacint Verdaguer, Ajuntament de Folgueroles i Amics de Verdaguer- es marquen el repte de cobrir i engalanar de flors el monument. 

L’ofrena es farà amb les aportacions de rams de flors naturals fets a casa i de flors naturals de diverses varietats i colors que els organitzadors s’ocuparan de col·locar al monument del Pedró. Els folguerolencs podran dipositar el ram directament a la plaça mentre realitzen un dels desplaçaments diaris que estan permesos o avisar abans l’organització, que passarà a buscar el ram al portal de cada casa. Per tal de fer l’ofrena amb tota seguretat, l’organització ha establert un horari recomanat d’accés a la plaça: de 9 h a 11 h del matí les persones més grans de 70 anys, d’11 h a 12.00 h els adults i joves majors de 14 anys i de 12.00 h a 13.30 h els adults amb criatures.

L’organització recorda, però, que cal seguir les indicacions sanitàries que es donin en aquell moment i sortir al carrer amb mascareta. També respectar la distància de seguretat de 2 metres entre persones i no aturar-se al monument.

A més de l’acció amb flors a Folgueroles, l’organització anima tothom a celebrar el 175è aniversari del naixement del poeta amb una acció a les xarxes socials. Es tracta d’enregistrar vídeos recitant el poema d’homenatge a Verdaguer i publicar-los a les xarxes socials amb les etiquetes #RecitemVerdaguer #Verdaguer175.

Per a més informació: Fundació Jacint Verdaguer

Darrera actualització: 12.05.2020 | 10:49