Folgueroles es manifesta contra la inhabilitació del MHP Quim Torra

Dilluns, 28 de setembre de 2020 a les 00:00

Un centenar de persones mostren el seu rebuig a la Plaça Verdaguer

A les 7 de la tarda, una colla de veïns del poble, mantenint la distància i portant mascareta, s’han manifestat davant de l’Ajuntament del poble.

Joan Busquiel, representant de l’ANC, ha llegit el manifest de l’entitat en què es mostrava en total desacord amb la sentència i ha estat molt crítica també amb les forces independentistes que no han reaccionat de manera unitària a la injustícia que l’estat espanyol està perpetrant contra el govern elegit democràticament:

"L'única via possible d’avançar en la resolució del conflicte i assolir l’alliberament nacional és compartir i acordar el camí de futur assumint les pròpies discrepàncies internes.

Des de l’Assemblea persistirem en aquest camí de bastir un objectiu estratègic compartit, indispensable per culminar el nostre procés d’alliberament nacional."

L'alcalde de Folgueroles, Xevi Roviró, ha llegit la moció consensuada per tots els ajuntaments que formen part de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i ha fet saber als assistents que es presentarà i s'aprovarà en el proper Ple municipal.

El text de la moció va en el sentit de dir que una vegada més la justícia fa política i se situa per damunt de la democràcia que es desplega en set punts.

"Davant una justícia espanyola que utilitza el seu poder per discriminar arbitràriament i que vulnera de forma reiterada l’Estat de Dret, el món municipal català tenim la necessitat d’unir-nos i mostrar el rebuig a la sentència de forma conjunta."

En acabar s’han cantat Els Segadors.

Darrera actualització: 29.09.2020 | 09:50