Folgueroles engega la primera edició dels pressupostos participatius

Dilluns, 13 de setembre de 2021 a les 10:00

L'Ajuntament de Folgueroles destina 10.000 euros per a la proposta ciutadana que obtingui més vots

Folgueroles tindrà pressupostos participatius per primera vegada. L’Ajuntament, amb aquesta aposta clara de fer partícip de les decisions polítiques al municipi als seus habitants, posa en marxa noves formules de col·laboració, deliberació i participació de la ciutadania en els afers municipals. I ho farà dotant d’una partida de 10.000€ perquè ciutadans a títol individual, entitats, comerços o demés empreses ubicades a Folgueroles puguin presentar propostes de millora i transformació del poble. L’execució del projecte es portarà a terme via urnes i paperetes i està destinat a la participació de les persones de 16 anys o més en la fase de votacions, però sense limitació d’edat quant a la fase de proposició de propostes.

Els pressupostos participatius tindran el punt de partida en la sessió informativa que se celebrarà el 15 de setembre al Centre Cultural. En aquesta, es presentaran les diferents fases i detalls del procés i s’aclariran els dubtes que els assistents vulguin traslladar. En acabat, se celebrarà un taller de generació de propostes, les quals seran registrades a posteriori. Durant un mes, la ciutadania podrà presentar propostes, i aquestes seran validades en fases posteriors pels serveis tècnics municipals en funció d’una sèrie de criteris i condicionants. Un cop validades totes elles, es portarà a terme una campanya de comunicació per difondre-les, i finalment seran votades per la ciutadania del 30 de novembre al 21 de desembre. Una sessió pública de retorn i de proclamació de resultats el 23 de desembre posarà punt final al procés.

L’Ajuntament, a més a més, constituirà una comissió de garanties oberta a la participació de la ciutadania per tothom qui s’hi vulgui implicar més tot vetllant per la bona marxa del procés. D’aquesta manera, l’Ajuntament anima a tota la població a participar del procés en les seves diferents fases i a implicar-se al màxim per millorar i transformar Folgueroles. Tota la informació del procés es podrà anar seguint, de manera permanent i com avançàvem anteriorment, a la pàgina web de l’Ajuntament, a les xarxes socials, i a partir de tota la sèrie d’elements de difusió oflline que es trobaran a la via pública.

Quins criteris hauran de complir les diferents propostes?

  • Hauran de ser factibles des del punt de vista tècnic i legal
  • Hauran de ser de competencial municipal.
  • Hauran de tenir una valoració econòmica màxima de 10.000€.
  • Hauran de ser presentades en el termini establert i disposar d’una descripció suficient que permeti avaluar-les econòmicament.
  • Hauran de subscriure’s al màxim a l’interès general.
  • No hauran de comprometre exercicis pressupostaris futurs i hauran de preveure un manteniment limitat.
  • Hauran de ser de capítol 6 de despeses, és a dir una inversió, i no podran ser accions ja previstes i/o aprovades per l’equip de govern, ni tampoc d’obligat compliment per part de l’Ajuntament
  • Hauran d’inscriure’s en el respecte als drets humans, inclusives socialment i igualitàries des de la perspectiva de gènere, ètnia, etc. i sostenibles des del punt de vista ambiental.

Trobareu el model del document per presentar les propostes en paper al pdf adjunt a aquesta notícia.

També us animem a formar part de la Comissió ciutadana de seguiment del projecte. Per aconseguir més informació i/o per apuntar-se, truqueu al 938122329 o dirigiu-vos al Punt d'informació. 

Darrera actualització: 21.09.2021 | 10:12