Folgueroles engega la 2a edició dels Pressupostos participatius

Dimecres, 7 de setembre de 2022 a les 05:00

En el cas de ser una entitat o associació municipal:L’Ajuntament posa a la disposició de la ciutadania 10.000 euros per a millores al municipi

L’Ajuntament de Folgueroles impulsa la segona edició dels Pressupostos participatius perquè els veïns i veïnes facin propostes i decideixin a què destinar un total de 10.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal del 2023.

Poden participar-hi les persones majors de 16 anys empadronades a Folgueroles i les entitats o associacions inscrites al registre municipal aportant propostes i/o participant a la fase de votació de les propostes existents. Cada persona o entitat podrà presentar una o dues propostes i en podrà votar un màxim de tres. 

Aquest any com a novetat s'ha posat en funcionament la plataforma digital Participa311 (https://participa311-folgueroles.diba.cat/) des d'on es podran presentar els projectes, es podran votar i fer tot el seguiment dels Pressupostos. Tot i així, també hi haurà l'opció de presentar propostes i votar-les en paper al Punt d'informació (matins) o a la Sala de lectura (tardes). En aquest cas es podrà utilitzar el "Full  presentació de propostes" que es troba adjunt en aquesta publicació o se'n facilitarà en paper al Punt d'informació i a la Sala de lectura a partir del 12 de setembre. 

Calendari

 • Fase 1. Presentació de projectes: del 12 de setembre al 3 d'octubre
 • Fase 2. Votació dels projectes: del 10 al 25 d'octubre
 • Fase 3. Exposició dels projectes escollits: de l'1 al 30 de novembre

Què s'ha de tenir en compte si es vol presentar una proposta?

 • Han de ser propostes d’interès general, amb el màxim de persones beneficiàries possible. Han de poder-se realitzar en espais de competència municipal, han de ser inversions i no poden comprometre pressupostos posteriors.
 • Cal presentar la petició a través del formulari de la plataforma Participa311 o manualment a partir del model "Full presentació de propostes" que hi ha al web o que donarem en paper al Punt d'informació i a la Sala de lectura.

Funcionament de la plataforma Participa311 per presentar una proposta:

 1. Registreu-vos amb un correu electrònic i una contrasenya. 
 2. Entreu a "Pressupostos participatius 2022"
 3. Cliqueu el menú "Propostes"
 4. Identifiqueu-vos amb el DNI o NIE i la data de naixement per verificar el Padró municipal. 
 5. Empleneu el formulari amb el títol i la descripció de la proposta. Podeu adjuntar imatges o altres tipus d'arxius per justificar la vostra proposta. 
 6. Cliqueu "Publicar"

En el cas de ser una entitat o associació municipal:

 1. Accediu a la plataforma Participa311 amb el perfil d’usuari particular
 2. Accediu a “el meu perfil públic”
 3. Cliqueu el botó “crear grup” que trobareu a la part inferior esquerra de la pàgina
 4. Complimenteu el formulari de registre del grup
 5. Podeu editar la informació del grup (canviar el nom del grup, afegir membres, etc.) des de la pestanya “grups” que trobareu al vostre perfil sempre que vulgueu
 6. Podeu presentar propostes com a “grup”/entitat/associació

A temps real es podran consultar les propostes que els veïns facin i a partir del 10 d'octubre es podran votar a través de la mateixa plataforma. 

Els dies 20 i 27 de setembre, de 5 a 7 de la tarda, els tècnics de l’Ajuntament us assessoraran i resoldran dubtes (Cita prèvia a folgueroles@folgueroles.cat).

Darrera actualització: 13.09.2022 | 11:35