Folgueroles dona el tret de sortida a la Festa Verdaguer

Dimecres, 5 de maig de 2021 a les 13:00

Se celebrarà del 14 de maig al 10 de juny amb més d’una trentena d’actes

Aquest matí la Fundació Jacint Verdaguer, amb representants de l’Ajuntament de Folgueroles, d’Amics de Verdaguer i del MUHBA Vil·la Joana ha presentat la Festa Verdaguer 2021 als jardins de Can Dachs de Folgueroles, nou escenari de molts actes d’aquest any.   

Primavera i Festa Verdaguer, un binomi inseparable quan arriba el mes de maig a Folgueroles, i més en aquesta edició, que el poema llarg Primavera de Jacint Verdaguer n’és el gran protagonista.

Xevi Roviró, alcalde de Folgueroles i president de la Fundació Jacint Verdaguer, ha donat la benvinguda als assistents celebrant que “tornem a una relativa normalitat de la Festa” que tindrà lloc del 14 de maig al 10 de juny i comptarà amb més d’una trentena d’actes de tot tipus: conferències, concerts, rutes literàries, espectacles i actes populars; a cavall entre Folgueroles i Barcelona.

En la seva intervenció, Carme Torrents, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Folgueroles, ha destacat "el sentiment de col·lectivitat que existeix al voltant de la Festa Verdaguer" i "la responsabilitat que té l'Ajuntament i el poble de Folgueroles per mantenir viu el patrimoni” que ens va deixar el mateix Jacint Verdaguer, però també altres personalitats com la poeta Anna Dodas o el flabiolaire Josep Verdaguer “Roviretes”. En definitiva, “tresors col·lectius que ens fan transcendir com a poble”.

Torrents, ara en la faceta de també presidenta d’Amics de Verdaguer, ha anunciat algunes de les novetats que l’associació ha promogut per a aquesta edició de la Festa Verdaguer: per una banda, es farà una exposició sobre l’arbre de maig dedicada in memoriam a l’Àngel de Can Fócs, que va morir fa uns mesos i era un dels artífexs de la festa, i que es podrà veure a la Sala de plens; i per l’altra, s’ha substituït el concurs de rams de flors per un tapís floral al monument del Pedró

Jordina Boix, directora de la Fundació Jacint Verdaguer, aposta per “tornar a fer actes presencials” adaptant-los a totes les mesures de seguretat vigents, sobretot pel que fa al control de l’aforament dels espais, però també l'oportunitat de fer un seguiment via streaming de la majoria dels actes i així arribar a un públic més ampli.

La Festa Verdaguer començarà el cap de setmana del 14 al 16 de maig amb els actes més populars: l’arbre de maig, el Mercat de Llibre Vell de poesia, els ballets i l’ofrena floral al Pedró de la plaça i amb la presència i intervenció del president Quim Torra com a convidat d’honor.

Xevi Roviró ha posat punt i final a la roda de premsa convidant a tothom a participar de la festa i desitjant una “bona primavera”, o el que seria el mateix, una bona Festa Verdaguer!

Darrera actualització: 13.05.2021 | 13:33