Folgueroles cobreix de flors el seu poeta

Dilluns, 18 de maig de 2020 a les 00:10

El dia 17 de maig es complia el 175è aniversari del naixement de Jacint Verdaguer. La pandèmia de la Còvid-19 ha impedit celebrar la trentena d’actes previstos per a la Festa Verdaguer.

Davant d’aquesta dificultat l’ajuntament de Folgueroles, la Fundació Jacint Verdaguer i Amics de Verdaguer van decidir de concertar els actes en una sola acció que es sintetitza en el primer vers d’un poema de Jacint Verdaguer “Cobriu-me de flors” i homenatjar el poeta cobrint de flors el Pedró.

El monument amb la col·laboració de tots els folguerolencs  i de persones i de personalitats de fora que van fer arribar el seu ram va quedar cobert de flors. Més de tres mil flors formant una gran toia al mig de la plaça.

El tradicional Ballet de Folgueroles també es va poder veure recollit en un vídeo que diversos dansaires s’havien gravat des del confinament i la xarxa es va omplir del poema "Cobriu-me de flors/ que d’amors em moro/cobriu-me de flors/que em moro d’amors" recitats per nens del poble i per gent d’arreu.

Fotografies: David Fajula

Darrera actualització: 18.05.2020 | 19:54