Folgueroles aposta per la transició energètica

Dilluns, 25 d'octubre de 2021 a les 08:00

Interès per la primera xerrada sobre energies renovables

El passat dijous al vespre va tenir lloc una xerrada sobre transició energètica davant d’una cinquantena de persones a Folgueroles amb l’objectiu d’explicar el projecte de plaques fotovoltaiques del pavelló Les Alzines i els passos a seguir per a la producció i autoconsum d’energia renovable a nivell particular.

Amb el projecte de plaques fotovoltaiques a la coberta del pavelló es preveu que es produeixin 160.538 kWh a l’any i que així es cobreixin els subministraments del mateix equipament esportiu i de cinc edificis municipals més: el consultori mèdic, la llar d’infants, el centre de dia, el centre cultural i la caseta del mestre. A més, es calcula que sobrarien uns 100.000 kWh d’energia que servirien per compartir amb particulars. L’actuació del pavelló haurà culminat abans de Nadal segons Enginyers Altimiras Consultors, els executors del projecte.

Gil Salvans, tècnic de l’Agència Catalana d’Energia local del Consell Comarcal d’Osona, en el seu torn va explicar l’objectiu mundial pel 2030 d’aconseguir que la meitat de l’energia que es consumeixi provingui de fonts sostenibles. Amb aquesta voluntat, Salvans va animar els assistents “a deixar de ser espectadors i començar a actuar” fent canvis en les nostres rutines per no malgastar energia i que aquesta sigui el màxim de sostenible possible.  

Salvans va explicar els beneficis de crear una comunitat energètica a Folgueroles en forma de cooperativa que permetria produir i consumir energia solar de manera compartida entre els socis. Els "socis" són els ciutadans, les PIMES, les autoritats locals que s'uneixen com a usuaris finals d'energia. Junts cooperen en la generació, la distribució, l'emmagatzematge i el subministrament d'energia de fonts renovables.

Tots els interessats a formar part de la comunitat energètica, us agrairíem que completéssiu el formulari que trobareu adjunt a la banda dreta de la pantalla i properament us convocarem a una nova reunió.

També podeu consultar totes les presentacions i documents que es van poder veure durant la primera reunió.

Darrera actualització: 19.11.2021 | 08:50