Finalitzen les obres del pont de la carretera de Vilanova

Dimarts, 25 de maig de 2021 a les 18:00

Després de 4 anys de l'accident que va impactar contra les proteccions del pont

El passat 20 de maig, la Diputació de Barcelona va finalitzar les obres d’ampliació del pont sobre el Torrent de Folgueroles, a la carretera N-141d que connecta amb Vilanova de Sau a l’altura de la Font Trobada. Concretament, els treballs tenien com a objectiu ampliar el pont i eixamplar la carretera entre els PK 5,76 i 5,79 per permetre el pas de dos vehicles, així com també dotar-la de les contencions adequades segons la normativa.

Cal recordar que aquestes actuacions es plantegen després de l’accident que es va produir en aquest punt de la carretera al 2017, quan un vehicle va impactar contra les proteccions del pont i van acabar cedint. Tot i l’espectacularitat de l’accident, els ocupants del vehicle no van resultar ferits de gravetat. Després de l’accident es van modificar les contencions i se’n van posar de formigó damunt la calçada per evitar noves caigudes, però provocant que s’estrenyés la calçada, que només permetia el pas d’un sol vehicle.

Les obres d’ampliació del pont es plantegen seguint les característiques del pont i posant en valor la volta de totxo. Es van haver d’eixamplar els estreps del pont existent amb murs de formigó i modificar el traçat de les corbes d’entrada de les dues direccions amb una contenció feta amb mur de gabió de pedra. La pedra s’ha extret de canteres properes. Per la volta del pont s’ha utilitzat un encofrat construït amb acer tipus “corten”.

Les obres, que havien començat al mes d’octubre de 2020 i han estat executades per l’empresa constructora Rubatec, tenien un pressupost de 497.112 euros que ha assumit la Diputació de Barcelona. 

Darrera actualització: 26.05.2021 | 10:19

Imatges

pont pont pont