Finalitzen els treballs d’arranjament del Racó de Mossèn Cinto

Dilluns, 17 de maig de 2021 a les 08:00

Les obres de millora han acabat dies abans de la Festa Verdaguer

Els treballs de jardineria i neteja efectuats per la brigada municipal han consistit en retirar els xiprers, que eren de 1952, i recuperar la forma original del parterre plantat amb espígol, romaní, gessamins i rosers.

El projecte de convertir la sagrera de Folgueroles en racó d’homenatge al poeta fill il·lustre del poble és obra de Camil Pallàs, arquitecte de Sant Julià de Vilatorta. Pallàs va dissenyar el Racó de Mossèn Cinto com un espai enjardinat amb bancs de pedra i un petit estany amb un monòlit. El nou espai s’havia d’inaugurar dins els actes del cinquantenari de la mort de Verdaguer, el 10 de juny de 1952, però durant aquelles dates se celebrava el Congreso Eucarístico Internacional a Barcelona, que va fer ajornar la celebració de l’aniversari al mes d’agost.

Durant la celebració de 1952 es va aprofitar per fixar de forma definitiva el relleu El Sembrador de l’escultor Manolo Hugué al mur lateral de l’església, tal com el coneixem actualment. Tot i que la idea era que el relleu es col·loqués anys abans, el 1945, durant la celebració del centenari del naixement del poeta, la gravetat de la malaltia que patia Hugué i la posterior mort no van fer-ho possible. El relleu havia quedat inacabat i és per això que es va penjar un facsímil en forma de maqueta de guix al seu lloc durant l’acte del 1945. Els picapedrers de Folgueroles, amb l’assessorament de l’arquitecte Pallàs, van acabar d’esculpir el relleu i es va poder col·locar a la façana de l’església de manera definitiva.

Darrera actualització: 18.05.2021 | 07:52