Excavació en directe al Casol de Puigcastellet

Dimarts, 11 d'octubre de 2022 a les 11:00

Visita guiada per conèixer la feina dels arquèolegs

Aquest cap de setmana hem pogut gaudir de l’excavació en directe d’una part del Casol de Puigcastellet a càrrec de l’Anna Morales Isaac i Jordi Gibert Teixidó dirigits per la Dra. Montserrat Rocafiguera.

Fruit del conveni de la Fundació l’Esquerda de Roda de Ter i l’Ajuntament de Folgueroles signat el mes de març de 2021 s’ha començat a fer prospeccions per tal de poder identificar en quin lloc s’haurien de centrar les futures excavacions i així fer un projecte de recerca per als propers quatre anys.

Les excavacions realitzades a la dècada de 1980 van permetre excavar i consolidar la muralla ibèrica i les quatre habitacions que constitueixen el poblat.

De cara a la nova campanya els arqueòlegs es proposen de respondre a la següent pregunta: on vivien les persones que es van fer càrrec durant quaranta anys d’aquesta fortificació?

S’ha començat a excavar un petit espai per tal de saber si corresponen a unes feixes contigües a la fortalesa o si es tracta d’un mur que envoltava la muralla. De moment s'han localitzat diferents punts d'interès arqueològic relacionats amb l'explotació de la pedra.

Un cop fetes aquestes prospeccions l’equip d’investigació redactarà un projecte per poder-lo presentar a les convocatòries de subvenció que ofereixen les administracions de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 11.10.2022 | 17:44