Es restaura el llibre d’Amillarament de Folgueroles de l’any 1851

Dimecres, 17 de novembre de 2021 a les 09:00

El llibre d’amillarament és un document on es recull la riquesa pecuniària, urbana i rústica dels contribuents del municipi, i hi trobem diverses dades com el nom del cap de família, la casa, les parcel·les de terreny que posseïa, la seva localització i els topònims, què s'hi conreava, i sobretot quant havia de tributar aquella propietat.

El llibre es trobava en un estat de conservació força deficient degut a la seva manipulació al llarg dels gairebé dos segles de vida.

El passat mes d’octubre, el taller de restauració de Toni Esparó va lliurar el llibre restaurat a l’Arxiu Municipal de Folgueroles. El mateix Toni Esparó va lliurar i presentar el llibre restaurat a l’alcalde Xevi Roviró i a la regidora de cultura Carme Torrents.

La restauració l’ha assumit l’Ajuntament de Folgueroles i ha permès que el llibre s’hagi pogut digitalitzar aquest 2021 a través del programa de digitalització de documents dels arxius municipals adherits a la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) promogut per la Diputació de Barcelona. Amb aquesta acció es preserva aquest llibre d’amillarament i s’assegura la seva accessibilitat i difusió, i així es garanteix la seva consulta i la recerca històrica.

Darrera actualització: 18.11.2021 | 13:15