El President Quim Torra: “hem fallat a la gent, jo el primer”

Diumenge, 16 de maig de 2021 a les 20:00

Torra va ser el convidat d’honor de la Festa Verdaguer

El President Quim Torra pronuncia un mea culpa referint-se a la falta d’unió de l’independentisme i la voluntat d’entendre’s per formar govern i anima a recuperar l’esperit de l’1 d’Octubre que recorda que s’hi va arribar per “la confluència de partits polítics, entitats i ciutadania”. Torra va fer aquestes declaracions el diumenge al migdia durant el parlament d’homenatge a Verdaguer com a convidat d’honor de la Festa Verdaguer a Folgueroles.

El parlament parlava de política però també de Verdaguer, com tocava en aquesta ocasió. El President Torra es va autoanomenar no ser un expert en Verdaguer, però sí “un humil lector apassionat” de l’obra verdagueriana. Pel president, Verdaguer significa “el miracle de la llengua” perquè va ser capaç de “salvar-la en un  moment molt difícil” del català com era a mitjans i finals del segle XIX.

El President va fer una intervenció molt amena sobre Verdaguer i lligant-la amb els errors polítics del passat i l’actualitat del país en uns jardins de Can Dach,s plens al màxim del seu aforament limitat per garantir les mesures de prevenció de la Covid.

Abans del parlament, i enumerades les accions per ordre cronològic, el President i la comitiva encapçalada per l’alcalde de Folgueroles, Xevi Roviró, amb regidores i regidors de l’Ajuntament, la presidenta d'Amics de Verdaguer, patrons i la directora de la Fundació Jacint Verdaguer van fer una visita a la Casa Museu Verdaguer, a continuació van passejar pel Mercat de Llibre Vell de poesia, també van veure els ballets de Folgueroles i van participar finalment a l’ofrena floral del Pedró a la plaça.

El primer cap de setmana, i el més popular, de la Festa Verdaguer d’enguany va acabar amb el concert Verdaguer 175 anys del Cor d’Homes d’Osona i la rapsoda Blanca Llum Vidal interpretant poemes de Verdaguer, que estava previst per la festa de l’any passat i que arran de la pandèmia no es va poder celebrar amb normalitat.

Darrera actualització: 19.05.2021 | 09:43