El folguerolenc Jacint Torrents, 3r del Mundial de Tamborí amb la Selecció Catalana

Dilluns, 20 de febrer de 2023 a les 10:00

El folguerolenc Jacint Torrents, integrant de la Selecció Catalana de Tamborí, va guanyar la medalla de bronze en el Mundial de Tamborí indoor que es va celebrar del 3 al 5 de febrer a Itàlia. La competició internacional estava formada per 10 seleccions. França va guanyar el mundial i en segona posició hi va quedar Itàlia.

Torrents, molt popular per ser el component “pelut” del grup musical de rumba Pelat i Pelut, actualment viu a Mallorca allunyat del grup,  però plenament en l'esport.  A més a més de jugar a tamborí també practica i entrena en un club de pàdel. 

Enhorabona, Jacint!

 

Què és el tamborí?

El tamborí, tot i ser un joc molt antic (les primeres referències es troben el segle X a Itàlia), no és gaire conegut a casa nostra. Es tracta d’un joc de pilota entre dos equips original del nord d’Itàlia i d’Occitània.  El nom ve de la pala que s’utilitza per colpejar la pilota, el “tamborí”, que actualment ha evolucionat molt comparat amb la que s’utilitzava fa segles i ara és un objecte de plàstic circular. El tamborí se’l considera el precursor del tennis.

Darrera actualització: 22.02.2023 | 18:49