El Casol queda en bones mans

Diumenge, 21 de març de 2021 a les 00:00

El conveni de col·laboració es va signar el passat divendres a Folgueroles

L’Ajuntament de Folgueroles i la Fundació l’Esquerda van signar un convenir de col·laboració per tal de millorar el coneixement, el manteniment i la difusió del jaciment ibèric del Casol de Puigcastellet. Amb aquest conveni, la Fundació l’Esquerda es compromet a reactivar la recerca científica al jaciment, incorporant, si escau, els treballs d’excavació arqueològica i realitzant assessorament científic i pedagògic en aquelles activitats que es portin a terme a l’entorn del jaciment.

Seguidament a la signatura, la professora i arqueòloga especialitzada en els ibers, la doctora Montserrat Rocafiguera, va fer una breu explicació del Casol per explicar les característiques que el fan significatiu i quins treballs arqueològics s’hi havien dut a terme. “El Casol és altament significatiu només pel fet de ser un jaciment ibèric i ausetà, malgrat no ser ric en materials arqueològics”, explicava Rocafiguera. I acabava dient que “el patrimoni segueix viu perquè la gent se l’estima”.

L’acord, que tindrà una vigència inicial de quatre anys, es va signar el passat divendres a la sala de plens de l’Ajuntament de Folgueroles.

Darrera actualització: 23.03.2021 | 11:18

Imatges

gg