Deu propostes del programa Passejades guiades permeten conèixer l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Dimarts, 6 de febrer de 2024 a les 00:00

Es tracta de deu itineraris que es faran el quart diumenge de mes entre el 25 de febrer i el 24 de novembre de 2024

Les deu passejades tenen per objectiu ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural dins del seu àmbit i fomentar les bones pràctiques per a la seva conservació i posada en valor. La proposta ofereix passejades per al públic en general, a un preu reduït –el Consorci de l’Espai Natural subvenciona gran part del cost de la sortida–, amb una durada d’entre 2 i 4 hores i guiades per persones expertes coneixedores del territori. 

Les propostes inclouen tots els municipis de l’Espai natural. Així, a Vilanova de Sau es faran les sortides "Entre domus medievals i fòssils marins: una passejada a la riba de l’embassament de Sau" (25 de febrer), "Un àpat de plantes i flors" (28 d’abril) i "El bosc, un espai de connexions terapèutiques" (30 de juny). 

A Folgueroles hi ha programat "Què diuen els ocells?" (24 de març) i "La pell dels arbres" (22 de setembre), mentre que a Tavèrnoles les propostes són "Descobrim els insectes!" (26 de maig), "Ruta de la vida a pagès" (21 de juliol) i "Nit d’estels a les Guilleries" (24 d’agost). I Sant Julià de Vilatorta farà dues activitats a finals d’any: "Un mar de bosc" (27 d’octubre) i "Les baumes de Vilatorta" (24 de novembre).

Enguany, totes les sortides, llevat de les de l’agost, es faran el quart diumenge de mes. Aquest programa està gestionat i finançat pel Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. El preu per sortida és de 4 euros per als adults; 3 euros per a menors d’entre 6 i 16 anys i majors de 65 anys, i gratuït per als menors de 6 anys. La passejada del mes de maig és gratuïta amb motiu de la celebració del Dia Europeu dels Parcs. 

Com a requisits, cal dur calçat i roba còmodes i aigua. Cal fer la reserva i la inscripció prèviament als diferents organitzadors de cada sortida. Les places són limitades i les reserves es faran segons l’ordre d’inscripció fins a 24 hores abans de l’activitat.

Darrera actualització: 06.02.2024 | 13:34