De camí a carretera

Dijous, 16 de març de 2023 a les 08:00

Està previst que a finals del 2024 el camí de Folgueroles a Tavèrnoles es transformi en carretera

L'eterna demanda dels ajuntaments de Folgueroles i Tavèrnoles es farà realitat: el camí que uneix les dues poblacions es convertirà en carretera a finals de l'any 2024. La nova carretera, la B7513, de titulartitat de la Diputació de Barcelona, tindrà 1.51 km de llargada i 6 m d'amplada. 

En les últimes negociacions amb la Diputació, des de Folgueroles es va demanar que es fes una zona de vianants al costat de la calçada, cosa que no es podrà complir per les limitacions de l'amplada de la carretera, però sí que es podran mantenir els plataners que actualment hi ha al costat del camí i que hi havia interès per salvar-los. Des de l'Ajuntament de Folgueroles també s'ha alertat del volum de trànsit que hi ha a l'altura del camí on s'encreua amb el camí que porta fins a la Damunt i que caldrà gestionar-lo. Un altre inconvenient que existeix i que s'haurà de buscar una solució és el punt on s'estreny molt el camí que es troba a la zona del cementiri de Folgueroles, a l'entrada del poble. 

Tot i aquests contratemps, està previst que la carretera de Folgueroles a Tavèrnoles sigui una realitat a finals del 2024. 

La inversió, que anirà a càrrec íntegrament de la Diputació de Barcelona, serà de 1.114.000 €. 

 

Darrera actualització: 16.03.2023 | 12:04