Convocatòria d'ajuts per a microempreses del sector turístic

Dimarts, 14 d'abril de 2020 a les 00:00

Divendres Octavi Bono, director general de turisme, va explicar en una sessió organitzada per l'Agència de desenvolupament del Berguedà, la línia d'ajuts per donar suport a microempreses del sector turístic que es preveu que surti la convocatòria durant aquesta setmana.

Us fem un resum dels aspectes que va comentar respecte l'ajut. Remarquem que si sou una de les empreses que el podeu/voleu sol·licitar, tingueu en compte que s'atorgarà la subvenció per ordre d'entrada de les peticions.

  • La quantitat global destinada a l'ajut és de 3,5 milions d'euros.
  • Cada sol·licitud rebrà 2.500 euros.
  • Només podran destinar l'ajut a 1.400 peticions. Les peticions s'acceptaran per ordre d'arribada fins que s'exhaureixi la quantitat destinada a l'ajut.
  • Les peticions només es podran fer telemàticament a partir de les 24 hores de publicació de la convocatòria (prevista per aquesta setmana) a través del web de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya, on hi haurà la declaració responsable i la memòria d'activitats que s'hauran d'omplir per a presentar-se. Important: la signatura dels documents haurà de ser electrònica a través de certificat digital, si no la teniu activada en aquesta mateixa web ho podeu tramitar, us suggerim que ja ho avanceu en cas de voler-vos presentar.
  • Les empreses que poden ser beneficiàries són autònoms (inscrit al règim especial com a mínim amb una antiguitat de 12 mesos) i empreses turístiques de fins a 5 treballadors i amb menys de 500.000 euros anuals de facturació. Tipologies d'empreses: allotjaments turístics donats d'alta al Registre de Turisme de Catalunya (hotels, càmpings, cases de turisme rural, apartaments turístics i habitatges d'ús turístic gestionats per empreses explotadores), DMC's (Destination Management Companies), agències de viatge receptives, OPC's (Organitzadors Professionals de Congressos), guies turístics habilitats i empreses i activitats d'interès turístic. En queden fora restaurants i bars, comerços, agències de viatge emissores, habitatges d'ús turístic a títol individual, albergs i cases de colònies.  
  • L'ajut que es rebi s'haurà de destinar a despeses que es generin durant els dos mesos següents a la reobertura de l'establiment per cobrir lloguers, sous, subministraments, préstecs... derivats de l'activitat. L'ajut s'haurà de justificar més endavant i una de les condicions és que l'empresa que rebi l'ajut haurà de mantenir l'activitat durant almenys un any.  
  • Per part de la Direcció General de Turisme, aquest ajut no és incompatible amb altres subvencions, però cal veure les condicions dels altres ajuts que s'hagin o es vulguin demanar. 

    Un cop es publiqui la convocatòria us ho farem saber.

Darrera actualització: 14.04.2020 | 17:46