Comença la prohibició de fer foc al bosc

Divendres, 15 de març de 2024 a les 07:00

Cal demanar autorització per a les activitats amb risc d’incendi forestal

Del 15 de març al 15 d’octubre, no es pot fer foc en terreny forestal. Aquesta prohibició entra en vigor en un dels anys més complicats pels efectes de la sequera, una de les més intenses i extenses del darrer segle.

La vegetació es troba en una situació límit de decaïment. Els boscos estan rebent un fort impacte (sequera, perforadors, pedregades, els últims grans incendis) i, des de fa anys, s’observa mortalitat en diferents espècies. Els arbres morts encara que plogui no es recuperen i són combustibles en cas d’incendi.

Perill d’incendi malgrat les pluges

Les pluges caigudes el cap de setmana passat han fet disminuir molt el perill a curt termini, però no ha resolt el problema. Els índexs de sequera continuen molt alts per a aquesta època quasi arreu.

Cal demanar autorització per a les activitats amb risc d’incendi forestal, com focs d’esbarjos, fogueres i barbacoes, cremes de residus vegetals o activitats pirotècnies, entre d’altres.

Les sol·licituds es poden tramitar per Internet amb el  formulari (requereix identificació digital) o presencialment a les oficines del departament d'Acció Climàtica de Vic.

Darrera actualització: 15.03.2024 | 10:19