Comença la fase de votació dels pressupostos participatius

Dimarts, 30 de novembre de 2021 a les 09:00

10 propostes arriben al final del procés

La primera edició dels pressupostos participatius de Folgueroles arriba a la seva fi. Després d’unes setmanes, en primer lloc, de recollida de propostes ciutadanes, i en segon lloc de filtratge i validació per part de serveis tècnics municipals, finalment totes les propostes acceptades es podran votar abans d’acabar l’any.

D’entre les fins a 37 propostes que es van recollir per part dels veïns i veïnes, 10 han estat finalment les finalistes i que passen a la fase de votació: entre elles es troben les que s’han fusionat per ésser idèntiques o molt similars, i totes aquelles que complien tots els criteris del procés. Els projectes validats s’emmarquen en tres categories diferents (equipaments, via pública i infraestructures i recursos) i compten amb una breu descripció que els diferents proposants han pogut validar, així com un pressupost estimat fixat per serveis tècnics municipals.

La votació s’obrirà el proper dimarts 30 de novembre i clourà també un dimarts, concretament el 21 de desembre. Es podrà votar per la via presencial,  al Punt d’informació de l’Ajuntament (Plaça Verdaguer, 2, baixos) com en la fase de recollida de propostes, i les instruccions per fer efectiu el vot són senzilles: es podran seleccionar tantes propostes com es desitgi fins esgotar els 10.000€ destinats al procés participatiu. A la papereta de votació que es trobarà en el mateix Punt d’Informació s’inclouran totes les propostes i s’indicarà la resta d’instruccions per prioritzar les que cada veí o veïna decideixi votar.

Un cop tancada la votació, se celebrarà una presentació pública de resultats que està prevista pel dijous 23 de desembre a les 18h a la Sala Mirador del Centre Cultural, on es donaran a conèixer els projectes guanyadors, que s’executaran l’any vinent. L’Ajuntament anima tota la ciutadania a participar de la votació de les diferents propostes i a tancar amb èxit aquesta primera experiència del procés dels pressupostos participatius. De tots i totes depèn el destí dels 10.000€ que es dedicaran als diferents projectes i també l’èxit que se’n derivi per anar consolidant el procés participatiu de cara a les properes edicions.

Les diferents propostes finalistes són les següents:

  1. Plantació d’arbres davant el nou pavelló
  2. Instal·lació de papereres
  3. Instal·lació d’un parc per a gossos
  4. Pacificar el trànsit al poble
  5. Aparcament de bicicletes
  6. Millora de la zona esportiva de davant de les piscines
  7. Començar a retolar les masies
  8. Instal·lació d’una placa d’homenatge als picapedrers
  9. Instal·lació de tres malles per proporcionar ombra
  10. Enjardinament de la Font de la Ricardera
Darrera actualització: 01.12.2021 | 19:09