Cap de setmana que se celebra a mitges

Dilluns, 5 d'octubre de 2020 a les 00:00

A Folgueroles, el dia 1 d’octubre havia estat declarat festiu, un cap de setmana llarg, i s’havien previst un seguit d’actes dels quals, ara per la pandèmia, només se n’han pogut celebrar una part.

Els actes començaven el dia 1 d’octubre amb una Assemblea a la plaça Verdaguer per discutir sobre la Mobilitat Urbana al municipi i les línies d’actuació a la plaça i a diversos carrers. Una reforma que es fa de manera progressiva i que es vol que sigui al màxim de consensuada. La situació de la pandèmia ens va portar a fer la consulta a la delegació del Govern de la Generalitat, que va dir que l’assemblea no es podia celebrar. A continuació, hi havia un concert de Pont d’Arcalís de música tradicional catalana, i es va decidir de mutu acord amb els músics d’ajornar-lo.

El Cap de Setmana ibèric, tot i fer una tarda molt ventada i freda, es va poder celebrar. Els actes van aplegar una trentena de persones que van poder gaudir de les explicacions de la Dra. Montserrat Rocafiguera, didàctiques i al mateix temps molt documentades sobre les investigacions arqueològiques que s’han portat a terme i sobre les prospeccions que s’haurien de fer per conèixer millor el jaciment. Els assistents van poder conèixer l’arqueologia experimental aplicada al ferro i, seguint les indicacions de l’Oriol Amblàs a la fornal muntada prop del banc de paret seca construït l’any passat, es van fer diverses peces, entre les quals un ganivet i un ganxo.

El diumenge es va poder gaudir de Rumba pel nens a càrrec Dantuvi, un parell de músics que van explicar què era i com sonava la rumba catalana. Una setantena de persones, sobretot famílies amb nens petits, es van aplegar a Can Dachs després de seguir els protocols de prendre la temperatura i aconsellar que la gent es rentessin les mans.

L’Esplai va començar les seves activitats i aquest any amb un grup més.

El Club de futbol Folgueroles va presentar el seu himne que ha estat compost per Pelat i Pelut!

 

Darrera actualització: 06.10.2020 | 08:35