Bona participació a la Setmana de Medi Ambient

Dimecres, 1 de desembre de 2021 a les 10:00

S’ha celebrat del 20 al 28 de novembre en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus

Al llarg de la setmana s’han realitzat diverses activitats, la gran majoria dins l’àmbit escolar, amb la voluntat de fer reflexionar sobre com fer una bona gestió i prevenció dels residus en els més petits i en la població en general.  

Durant la setmana, la Llar d’Infants Patufet i l’Institut Escola Mossèn Cinto s’han submergit en la problemàtica mediambiental de la gestió dels residus i sobretot en l’impacte negatiu dels plàstics en el medi ambient a través de diferents propostes que els ha apropat l’àrea de Medi ambient de la Mancomunitat La Plana. Així doncs, els més petits han explicat el conte Quina llauna! i han jugat amb els jocs Recimaleta que tracta sobre el triatge i reciclatge dels residus. També es va recuperar la iniciativa de mobilitat sostenible A l’escola hi vaig a peu que ja fa moltes edicions que se celebra. Tots els alumnes dels dos centres educatius també han participat a construir obres d’art fetes amb materials reciclats per crear l’exposició Els últims plàstics que es va obrir a tothom durant el matí de diumenge a la Sala de Plens.

Una altra exposició, Menys plàstics, més vida, produïda per l’Agència Catalana de l’Aigua i la Diputació de Barcelona, també s’ha pogut veure aquests dies als jardins de Can Dachs. En aquest cas, l’exposició volia sensibilitzar sobre l’impacte ambiental dels plàstics en el medi marí i reduir-ne l’ús.

Fora de les dates oficials de la Setmana europea de la prevenció de residus, des del Casal d’avis de Folgueroles es va organitzar una visita guiada a la deixalleria de La Mancomunitat La Plana amb una vintena d’assistents.

L’acte més popular i amb més participació va tenir lloc el diumenge 28 de novembre amb la festa que donava per finalitzada la Setmana de Medi Ambient a Folgueroles. L’any passat no es va poder celebrar a causa de les mesures de la pandèmia. Durant tot el diumenge al matí a la plaça Verdaguer hi van haver jocs reciclats de la companyia Guixot de 8 per a tota la família i també es podia visitar l’exposició Els últims plàstics a la Sala de Plens.

Darrera actualització: 02.12.2021 | 11:44