Alerta per la situació epidemiològica a Folgueroles

Dilluns, 3 de gener de 2022 a les 08:00

Augmenten exponencialment els casos positius per Covid

Les dades publicades avui dia 3 de gener pel Departament de Salut no auguren la fi de la crisi sanitària a Folgueroles, sinó tot el contrari. Ens tornem a trobar en una situació complicada amb molts positius i amb uns índexs de brot i de taxa de reproducció pels núvols. Actualment es coneixen 95 positius de Covid-19, 90 d’ells diagnosticats els últims 7 dies amb PCR i test d’antígens. Amb l’índex de risc de rebrot molt alt (18.016,10) i la taxa de reproducció que s’enfila fins als 4 punts, és a dir, que cada persona positiva pot contagiar fins a 4 persones més.

Davant d’aquesta situació alarmant, el consistori municipal demana que no s’abaixi la guàrdia: cal evitar les aglomeracions, prioritzar les activitats a l’aire lliure i limitar el temps que estem en interiors. A més de no oblidar les mesures sanitàries bàsiques, com són l’ús correcte de la mascareta, el rentat de mans i el manteniment de la distància de seguretat sempre que es pugui.

Avui, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha prorrogat les mesures sanitàries vigents des del 24 de desembre durant dues setmanes més. Recordem que es restringia la mobilitat de la 1 de la matinada a les 6 del matí en algunes poblacions més grans de 10.000 habitants, que es limitaven les bombolles a un màxim de 10 persones, també es reduïa l’aforament dels interiors dels bars i restaurants a un 50% i d’un 70% en els comerços, a les instal·lacions esportives tancades, a les sales de concerts, teatres i a qualsevol cerimònia religiosa. I els locals d’oci nocturn continuaran tancats.

Siguem responsables pel bé comú. Cuida’t, cuidem-nos.

Darrera actualització: 05.01.2022 | 12:19