Actuació a la bassa de la font Trobada

Dilluns, 13 de juny de 2022 a les 12:00

Es buida la bassa per una plaga de peixos exòtics invasors

Fa unes setmanes es va detectar la presència de carpins vermells (Carassius autatus) a la bassa de la font Trobada.

Aquesta espècie de peixos exòtica invasora té un efecte devastador per a la biodiversitat quant a aliment, reproducció de les espècies d’amfibis i desenvolupament de la flora aquàtica de la bassa.

El personal de l’Espai Natural Guilleries-Savassona va fer una intervenció d’urgència extraient els individus de carpins vermells, però aquesta actuació no va ser suficient i calia actuar-hi de nou, aquest cop, realitzant el buidatge de la bassa.

Aquesta nova actuació s’ha portat a terme avui dilluns i ha consistit en buidar tota l’aigua de la bassa per poder eliminar tots els individus d’aquesta espècie invasora per tal que a mitjà termini la biodiversitat de la bassa torni a recuperar-se i s’afavoreixi substancialment la reproducció de les espècies d’amfibis que hi habiten i la flora aquàtica existent. En total s'han extret uns 250 exemplars de carpins vermells. 

Ara un cop seca la bassa, s’aprofitarà per netejar els sediments i donar-li més profunditat.  

Cal recordar que l’alliberament d’animals exòtics i invasors en el medi és un problema molt greu per a la biodiversitat dels ecosistemes, com també per l’economia, ja que s’han de fer campanyes d’erradicació o control, i per a la salut.

Darrera actualització: 14.06.2022 | 17:59