8a Fira del Còmic

Dimecres, 8 de juny de 2022 a les 00:00

La fira es consolida amb un públic fidel i autors de renom

El passat diumenge es va celebrar la 8a. edició de la Fira del Còmic de Folgueroles organitzada pels Amics del Còmic amb un públic molt fidel.

La cita anual va començar amb la xocolatada per a tots els assistents i la desfilada de personatges de còmic –o cosplay, com es coneix ara– per on van destacar els cavallers del Roure Blanc del Senyor dels Anells i un miquelet que anava per lliure. Com a novetat cal subratllar el concert de Younenki, una banda de cançons anime. L'espai per als autors on feien dedicatòries de les seves obres es consolida amb noms importants del món del còmic com Carles Roman, Jaro Pérez o El Fénix. 

El punt àlgid de la fira va ser al migdia amb el pregó pronunciat per Ricard Lázaro, capellà fill de Folgueroles, que en el seu discurs va recordar les lectures de tebeos de quan era petit: les històries d’en Carpanta, Mortadel·lo i Filemó, etc.

La fira també comptava amb una vintena de parades que venien còmics, videojocs i material de marxandatge de tot tipus; també tallers per a totes les edats, el concurs de dibuix, batucada musical i l'exposició d'obres dels il·lustradors Eloi Casadevall o Miquel Casada, entre d'altres. 

En resum, a la Fira del Còmic de Folgueroles "hi passen moltes coses" com remarca Marc Gombau, un dels organitzadors de la Fira i membre dels Amics del Còmic de Folgueroles. És una fira "diferent de la resta de fires del còmic" i que ja està consolidada amb un públic fidel i amb autors de renom. L'entitat organitzadora ja pensa en la desena edició que se celebrarà d'aquí dos anys i que volen que sigui "sonada". 

Tot i caure enmig del pont de la Segona Pasqua, la fira va ser concorreguda per un miler de visitants a la pista municipal de Folgueroles al llarg de tota la jornada. 

Darrera actualització: 13.06.2022 | 19:12