Flors per la tomba de Verdaguer al Cementiri de Montjuic

Dimarts, 7 de juliol de 2020 a les 00:00

El diumenge 5 de juliol, amb retard provocat per les mesures de seguretat produïdes per la Covid-19, es va fer l’habitual homenatge a la tomba de Verdaguer.

L’acte, organitzat per l’entitat Indrets del Record, va consistir en diversos parlaments en recordança del poeta, entre els quals destaquem “Perpetuïnes” de Joan Vilamala, l’"Aventura de l’Aneto” de Bernat Gasull i la glosa de la Consellera de Cultura, Sra. M. Àngela Villalonga, que va reivindicar la importància de la llengua i dels escriptors que van ser picapedrers de la nostra llengua, tot enllaçant la figura de Maria Mercè Marçal, que en aquell dia se celebrava el seu aniversari, la de Josep Carner, del qual se celebra l’any, i la de Verdaguer.

Folgueroles hi va ser representat amb la presència del Vicepresident d’Amics de Verdaguer, Joan Vilamala, de la Directora de la Fundació Jacint Verdaguer, Jordina Boix, la Regidora de Cultura, Carme Torrents, i de l’Alcalde, Xevi Roviró, que en el seu parlament va parlar de la voluntat que va tenir Verdaguer de ser enterrat a Barcelona i que era responsabilitat dels ajuntaments de Folgueroles i de Barcelona de preservar-ne la memòria.

Darrera actualització: 07.07.2020 | 16:46