Diari d’un confinament col·lectiu

Dimarts, 12 de gener de 2021 a les 00:00

Ens convida a apropar-nos a les vivències de les persones grans

Aquest Diari d'un confinament col·lectiu neix de la proposta del Programa de Dinamització de Gent Gran de la Mancomunitat La Plana amb la voluntat de recollir i posar en valor les experiències, emocions i reflexions, així com també els missatges d'ànim i reconfort que gent gran dels pobles d'Aiguafreda, Balenyà, el Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau va voler compartir durant el període de confinament per la Covid-19, durant els mesos de març, abril i maig de 2020.

Al llarg de les setmanes de confinament, les tècniques referents del programa van proposar una pregunta setmanal sobre les vivències durant aquest període. Preguntes per afrontar qüestions com: les pors i angoixes viscudes, els moments de solidaritat, les maneres de mantenir-se actius i actives des de casa, els canvis en la relació amb amistats i familiars, l’enfrontar el desconfinament, els aprenentatges de la nova situació i la gestió dels casals de gent gran en aquella situació.

Aquesta proposta va permetre compartir sentiments i vivències, però, sobretot, molta esperança i força en moments en què sentir-se acompanyat/ada era vital per a la salut física, mental i emocional de les persones.

Així doncs, els missatges i paraules recollides en el diari sorgeixen, majoritàriament, dels grups de WhatsApp dels Tallers per a Gent Gran Activa, d'altres grups de gent gran als quals es va fer extensiva la proposta i de les associacions de gent gran, que van voler participar de la creació d'aquest diari.

Tanmateix, altres missatges també han pogut ser recollits gràcies a les trucades de seguiment que des del Programa es van fer a persones grans com a acció preventiva durant el període de confinament.

El Diari d'un confinament col·lectiu es pot descarregar per poder-lo llegir al web de la Mancomunitat La Plana.

Programa de dinamització de gent gran. Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 13.01.2021 | 11:16