Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Del 21 al 29 de novembre de 2020 a les 00.00 h

Amb l'objectiu és donar a conèixer estratègies de reducció de residus i fomentar accions sostenibles per reduir els residus,

 i fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus, i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció). 

Enguany presenta una programació adaptada a la situació sanitària, amb moltes propostes i recursos virtuals.

En el marc del Pla Supramunicipal de Prevenció de Residus municipals de la Mancomunitat La Plana (2019-2022), es porten a terme diverses actuacions als municipis que conformen la Mancomunitat amb l’objectiu d’aconseguir reduir els residus municipals generats (d'un 10% al 2022 respecte el 2010) amb la participació i sensibilització dels agents econòmics i entitats.

Durant la Setmana de prevenció d’enguany estan programades les següents activitats:

15a Setmana de Medi Ambient de Folgueroles Del 23 al 27 de novembre hi ha programades diverses activitats educatives a l’Institut Escola Mossèn Cinto, destinades a tots els nivells (des d’educació infantil fins a secundària), i relacionades amb la gestió i la prevenció de residus i també amb el consum responsable. El dimecres 25 de de novembre a la tarda a la Plaça Verdaguer tindrà lloc l’activitat Reparatruck a càrrec de l’entitat Solidança. Es tracta d’un servei mòbil d’assessorament tècnic en l’autoreparació de petits aparells elèctrics i electrònics i bicicletes. És una activitat gratuïta i oberta a tota la ciutadania.

Què esmorzem / Què deixem Activitat educativa destinada a alumnat a partir de cicle mitjà de primària. Es tracta d’una proposta atractiva per reflexionar i actuar a favor de la prevenció de residus. Consisteix en fer una diagnosi durant una setmana per esbrinar els residus invisibles que s’amaguen darrere els esmorzars. Enguany es fa la segona edició del projecte, que es presenta en un format de capses de pizza amb la proposta educativa a l’interior.

Activitats virtuals de sensibilització destinades a tota la ciutadania Es posa a disposició de la ciutadania un portal interactiu amb recursos virtuals obert i gratuït per tothom. Es pot emprar lliurament, i hi trobareu des d’exposicions a jocs educatius, reptes, webinars, web sèrie durant la setmana a les 10:30 i 18h... El portal i el conjunt dels recursos és un esforç compartit entre l'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus: http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/prevencio/setmana_europea/index.html

Pla Supramunicipal de Prevenció de Residus municipals de la Mancomunitat La Plana (2019-2022):http://www.mancoplana.cat/93-arees/medi-ambient/1467-pla-de-prevencio-de-residus.html

Àrea de Medi Ambient

Darrera actualització: 24.11.2020 | 14:04

Imatges

cartell residus