Híbrida, espais liminars de poesia

Dijous, 18 de novembre de 2021 de 18.00 h a 20.00 h

Poesia i arts plàstiques

HÍBRIDA, és una proposta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana que traçarà espais liminars de poesia del 17 de novembre al 2 de desembre arreu del Principat. El dia 18 de novembre farà parada a Folgueroles posant en relació poesia i arts plàstiques.

Folgueroles és lloc de referència dins el mapa literari català com a lloc de naixement de Jacint Verdaguer i espai de recerca i creació a partir de l’obra i la figura del poeta. Aquest novembre 2021 acull l’XI Col·loqui Internacional Verdaguer dedicat a les ‘Apropiacions i presències de Verdaguer’. Amb motiu del congrés i d'Híbrida, Folgueroles acull una de les obres pictòriques de Jordi Cerdà: Homenatge a Bölckin i Verdaguer. Amb la presència física de la peça, exposada en tres ocasions, es desencadena una acció poètica i de debat, per posar en relació poesia i arts plàstiques.

Híbrida no és un festival, ni un cicle, ni una mostra: és el traçat de cinc espais liminals de poesia arreu del territori català. Amb la poesia i les seves fronteres com a eix vertebrador, aquest esdeveniment pretén enfilar possibles respostes o versions davant la qüestió de quina manera la creació poètica s'abeura i dialoga amb disciplines com el teatre, la música, l'audiovisual, les arts plàstiques i la narrativa. A través de cinc trobades entre creadors i lectors, parlarem sobre com cantar, com adaptar, com interpretar, com pintar un poema, i com la poesia pot amarar qualsevol altra manifestació artística de la seva naturalesa diversa i canviant. Diàlegs, taules rodones, sessions d'escriptura al natural, tallers de recitació i molt més seran els formats que proposarà HÍBRIDA en la seva primera edició.

Llocs on itinera:

  • 17 de novembre a Tarragona
  • 18 de novembre a Folgueroles
  • 25 de novembre a Lleida
  • 27 de novembre a Sant Feliu de Guíxols
  • 2 de desembre a Badalona

Data a Folgueroles: dijous, 18 de novembre,

  • 18h: Taller creatiu amb Adrián Salcedo
  • 19h: Taula rodona amb Carme Torrents, Ferran Garcia i David Ymbernon. Moderada la taula: Raquel Santanera.

Gratuït, imprescindible inscripció prèvia a info@verdaguer.cat

Lloc: Sala Mirador del Centre Cultural de Folgueroles

Híbrida a Folgueroles és una col·laboració entre l'AELC i la Fundació Jacint Verdaguer

Centre Cultural

Carrer Nou 15 - 08519 Folgueroles - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 122 329
Telèfon: 654 967 904
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 11.11.2021 | 08:02